Tuesday, March 30, 2010

Hari Konvokesyen ku..... Huhuhu





Ni la wan den... hehehe...















































































































Thursday, March 25, 2010

24 mac 10

Mahkotaku........Huhuhuhu


Ayah kne gunting .... ngah3~~~



Gosok! Jgn x gosok... Hehehehe...

Ni yg aku x brape gemar ni... at last...



My turn......... huhuhuhu... makin hensem or makin jambu? hehehe...

Wednesday, March 24, 2010

Wedding Akak Ghafar di Kg. LBJ



Program JeJak Kasih


Aku x tau lar nk terangkan sape dieorg ni... Yg aku tau, dieorg ni sepupu ayah aku... Huhuhu... Dan pernah jd anak murid ayah aku... Huhuhu...



Ni la sepupu ayah...



Ira & Azi with ayah punye sepupu's family...






Kami beradik pi umah kawin sedara ayah...

Sibuknyer dok main mesej... Huhuhu... Lupe dunia kot....

Huhuhu... Giler comel ar(Kot)... Hahahaha....

Bile 3 bradik posing....!!!


Ni la minah yang x abis begaye... Kete org pun die sapu... Tu Bkn kete aku tau... Hehehe

Tuesday, March 23, 2010

Kesabaranku Diuji...


Lpas jer dari jmpe ain, aku pun trus la balik ke Banting... Time nk kuar dari skudai tu, aku touch la kad Touch & Go aku... Tbe2 kt papan tu tulis baki kad aku tgl RM6 lebih... Huhuhu... Aku da glabah da... Aku tlupe nk topup da... huhuhu... Herm.. Pi la cari petrol pam yg de atm maybank coz nk topup Touch & Go tu from atm... Giler sabar aku dbuatnyer... Smue atm out of service... Aku pi R&R yg lain... Kt kaunter pun xde... Da abis... herm... Time tu da nk kul 12 da... Aku pi la cari atm yg lain... Almaklumlah... Da pnt sgt kan... Aku pun da mule lalok da... Otak pun dh berhayun2 da... Ke kiri... Ke kanan... Mate pun da puas menahan berat bulu mate da... Berat gler... Kete pun da berhayun kiri kanan da... Huhuhu... Bhenti rehat jap kt R&R Kulai... Gi tandas... Bsuh muke... Kt stu pun xde topup gak... sambung lg perjalanan... Sampai da 1 tahap, mate ni da giler2 da x tahan... Kete da bhayun kiri kanan da... pas tu rehat kt pagoh... Time tu jam da kul 12 da... Huhuhu... Klu kul 12, confirm2 la bank smue off9... huhuhu... Pas tu pe lg, amek keputusan, tdo jer ar kt dlm kete kt R&R Pagoh tu... Huhuhu... Kan klu teruskan pun, duit x ckup, x gune gak... Pas tu klu teruskan gak, kang silap2 sndiri gak yg excident nnt... Huhuhu... Tdo la kt sne sampai la pagi...

Pas subuh tu trus la gerak pi cari atm lain or petrol pam yg de jual topup Touch & Go... Jauh giler aku cari... Last2 jmpe kt Hentian Restoran Jejantas Air Keroh... Huhuhu... Akhirnye dpt gak topup... Huhuhu... Lpas tu singgah breakfast jap... Huhuhu... Lpas breakfast, gerak la balik... Tah cam ner dlm aku weng weng kete tu, aku da tarik sampai 140 150, tbe2, kete break down... Huhuhu... da senggut2 da... huhuhu... Time tu da la aku ngah laju, pas tu kt lorong belah kanan skali lak tu, kete blakang smue laju2... Tbe2 enjin mati... huhuu... Aku da pelik giler da... Pe sal kete ni mati tbe2 lak ni? Aku tgok meter minyk, still ok lg... x smpai E lg... Huhuhu...So, aku bg signal ke kiri, slow2 amek ke kiri... Sebaik time tu kt blkg kete yg tgh laju msih jauh lg... Klu da nk dekat, confirm kete blakang tu x sempat nk break... Pas tu yg belah kiri sebaik la Trailer2 n Kontena2 yg besaq gadabak tu msih jauh lg... Klu la die da nk dekat, giler ar... Aku dpt bayangkan time tu confirm aku da leper kne lenyek dek trailer2 n kontena2 tu da... huhuhu... Amek la kekiri...


Alhamdulillah, sampai la kt bahu jalan... Hehehe... Ni yg nk habaq mai kegayatan aku ari ni... Hehehe... Korg pnh pkai tel S.O.S yg PLUS sediakan kt tp jalan tu??? Klu pnh, mst best kan??? hehehe... Aku x pnh pakai... Aku ingt nk kne pkai syiling... Aku pi la bwk syiling... huhuhu... Huwwwaaaahahaha... mmg nk gelak gler time tu... Ble sampai jer kt tel tu, aku pi cari die punyer ganggang... Hahaha... Giler gayat... Rupe2nyer kte just kne tarik picu tu, pas tu cakap jer terus... hahahaha... Segan kan? Sbaik la time tu xde sape yg nmpk... Klu la de org yg nmpk, confirm aku da malu giler time tu... Mst da merah padam da muke time tu... hahahahaha...

After 15minit lpas tu, Peronda tu pun datang... huhuhu... Alhamdulillah... Die pun pi la cek nape kete aku tbe2 enjin mati... Aku da cek gak td... Aku pun x brape pasti pe punca die... huhuhu... Peronda tu pun cek gak... Die pun x pasti pe yg rosak... Huhuhu... Lpas tu peronda tu suruh aku tggu kt stu sampai die pusing balik... Huhuhu... Smentara nk tggu peronda tu dtg balik, ni yg aku nk habaq mai kt korg yg x pernah alami bnde2 ni... Klu de org yg dtg nk wat pape kt kete korg, plez lar jgn layan... Kang x pasal2 mcm2 bnde yg jd nnt... huhuhu... Wat dunno jer... Ckp jer kt dieorg yg korg dh de pomen yg datang... Abis citer... Aku pun time tu x tau pape... So, aku main accept jer la sape2 pomen yg nk cek kete tu... Lpas dari kes ni la yg mgajar aku jgn terlalu pcaye sgt kt smue org... huhuhu... Lpas jer peronda tu bla, datang la sorg pomen... Die pi cek... Die ckp, minyak abis... Minyak x sampai... huhuhu...Giler teperanjat... huhuhu... Memang sah meter minyak tu da kencing aku... huhuhu... Giler aku kne kencing... huhuhu... Pe lg... Kne ceramah kjap ar ngan peronda tu... huhuhu... Sabor jer la... Pengalaman tol... huhuhu... 1st time kete prob kt highway... huhuhu... Kete peronda tu pun tarik la sampai ke Tol Pedas... Ble sampai jer kt pedas, park kete kt tepi... Pas tu pi cari minyak kt kedai runcit yg de jual minyak...

Jalan kaki lar... hehehe... best2... Jadi tarikan org ramai la plak... Aku pun pelik ngan org2 kt stu... Smue pandg kt aku... Dieorg ingt aku ni ape? Pelakon? Pelancong? Org2 femes? Smue pandang jer... huhuhu... Ade yg x kne ker? Huhuhu... Argh... Lantak la korg... Aku pun teruskan jalan... Jauh gler kedai minyak dari tol... Korg nk tgok ape yg aku jmpe dlm perjalanan tu? hahaha... Memang menyayat hati... Huhuhu


Huhu... Cian kt ular ni... Ular tedung tu... Giler besau... Giler panjang... huhuhu... Korg bayangkan la ble ular tedung besau ni bediri tegak kt dpn korg... Confirm korg pun kalah punyer... huhuhu... Pas tu terukan lagi perjalanan... huhuhu... Da jmpe da minyak, pas tu balik kt kete... Kete da idup, ati pun senang... huhuhu... Trus balik banting... hehehe... Tu la citer die... Da abis da... Hehehe...